Over Crescendo kinderzorg

Het verhaal van Els Zuidam; oprichter en directeur van Crescendo

Inmiddels bestaan we bijna 20 jaar en nog altijd werk ik met heel veel plezier met en voor de kinderen en ben ik trots dat we, ondanks allerlei veranderingen in de zorg de afgelopen jaren, nog altijd 16 kinderen verdeeld over 2 groepen per dag een specialistische dagopvang kunnen bieden in de leeftijd van 0 – 5 jaar. Alle kinderen die niet naar de reguliere opvang kunnen, zijn meer dan welkom bij Crescendo.

Inmiddels is het een heel gemêleerd gezelschap van kinderen met bv. epilepsie, hart- en/of longproblemen, maar ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand, voedingsproblemen of een combinatie van eerder genoemde aandoeningen.

Els Zuidam
Els Zuidam

“In september 2001 ben ik uit idealisme het Medisch Baby-en Peuterdagverblijf Crescendo gestart. Na jaren op allerlei verschillende plekken in de zorg gewerkt te hebben, wilde ik terug naar mijn oorsprong in de zorg, de kindzorg.”

Mijn beweegredenen

Wat voor mij de belangrijkste reden was om deze specialistische dagopvang te starten, was/is nog altijd het kind centraal zetten en de zorg op maat om het kind heen bouwen. Voor u als ouders is het belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk in zijn/haar eigen dagritme kan blijven en de gewenste extra zorg zoveel mogelijk wordt geleverd als u thuis gewend bent. Dit geeft uw kind duidelijkheid en houvast en hopelijk kunnen wij daardoor een ‘tweede thuis’ voor uw kind zijn. Als uw kind zich veilig en gewaardeerd voelt, heeft het energie en wordt het uitgedaagd om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen en comfortabel te zijn.

Een totaalpakket aan zorg

Vijf jaar na het starten van de specialistische dagopvang, is Crescendo ook een buitenschoolse en logeeropvang gestart, het Specialistisch Logeerhuis Crescendo. Hier zijn alle kinderen welkom die niet naar de reguliere buitenschoolse opvang kunnen en de kinderen die al op de dagopvang van Crescendo komen. Ik wilde graag een totaalpakket aan zorg kunnen bieden voor u als ouders. In het logeerhuis zijn allerlei verschillende mogelijkheden van zorg. Dit kan zijn naschoolse opvang, vakantieopvang, weekendopvang met/zonder overnachting, maar zelfs gedeeltelijk wonen is een optie. De zorg proberen wij zoveel mogelijk aan uw wensen aan te passen, zodat u de gewenste ontlasting heeft en even een beetje rust heeft of meer tijd voor de andere kinderen.

Kleinschalige aanpak

Ook het logeerhuis is kleinschalig. In ons logeerhuis is het motto dat de kinderen er voor hun ontspanning komen en stellen we niet allerlei doelen. We richten ons met name op het sociale aspect en op de zelfredzaamheid. Het logeerhuis is ingericht met vrolijke kleuren en ook hier hoop ik dat we uw kind het gevoel kunnen geven van “een tweede thuis”. Naast de zorg in het specialistisch logeerhuis, is het ook mogelijk om extra ondersteuning thuis te krijgen omtrent pedagogische hulpvragen.

Mijn overtuiging

Ik ben van mening dat we met deze verschillende vormen van zorg u een stukje rust kunnen brengen in de complexe wereld van zorg.
Wij blijven graag meedenken met uw hulpvragen en gezamenlijk een oplossing bedenken. De wereld met elkaar een beetje mooier maken voor de kinderen en daardoor ook voor hun directe omgeving

Crescendo bij Medicaltravel

Mijn zoon Elias wordt al een aantal jaren met veel liefde opgevangen bij Crescendo. Hij voelt zich er thuis en ziet de teamleidster als zijn tweede moeder. Iedereen is zeer gedreven en denkt vooruit. De kinderen krijgen alle nodige aandacht en er is veel ruimte voor persoonlijk contact en ontwikkeling van het kind. Dankzij Crescendo kan ik enige afstand nemen van de dagelijkse zorgen om een ziek kind. Ik laat Elias met een goed gevoel achter, ik weet dat hij in goede handen is en alle zorg krijgt die hij nodig heeft.
Sonia
Ouder kind
Als zorgcoördinator van ’t Kraaienest, school voor Zeer Moeilijk Lerenden in Nootdorp, heb ik nauw contact met Crescendo. De samenwerking met Crescendo is erg prettig en open. We wisselen, na toestemming van de ouders/verzorgers, informatie uit om over en weer de zorg af te stemmen.

Crescendo benadert ’t Kraaienest om mee te denken over een schooladvies. Als de ouders erachter staan, observeren wij het kind. Met elkaar komen we tot een advies. Als de ouders van een leerling van ’t Kraaienest opvang zoekt, noem ik als mogelijke optie Crescendo.

Er is een aantal leerlingen van onze school dat Crescendo bezoekt. Deze leerlingen gaan er erg graag naar toe en vertellen vaak enthousiast wat zij gedaan hebben. Ook de ouders zijn erg tevreden over deze opvang.

Zoekt u opvang voor uw kind die net dat extra’s nodig heeft. Neem eens contact op met Crescendo en maak een vrijblijvende afspraak. Zo kunt u er zelf over oordelen. Als u uw kind wilt aanmelden, kan Crescendo u hierin ondersteunen.
Kitty de Jong
Zorgcoordinator ’t Kraaienest / ’t Kraaienest - school voor ZML in Nootdorp